Bel  +31 228 511 262 (lokaal tarief)
  

 

   Personeel Gevraagd
 
 
   
   
     Historie
   
   
  Zaterdag 1 januari 1916
   
  De oprichting van Hotel Cafe Restaurant De Halve Maan, was op Zaterdag 1 januari 1916, door Klaas Oud sr, als zijnde een eenmanszaak. Eerst was de bestemming Cafe .... Later is het verbouwd en gebouwd voor wat het nu is ...  Hotel Cafe Restaurant. Wat is begonnen als een kleine kroeg op Het hoek van 't padje is ondertussen uitgegroeid tot een groot hotel met een cafe, restaurant, feestzaal en een begrip in de wijde omgeving.
   
                      

   Het Cafe                   Het Hotel

   
  Hoek van het Padje
   
   
  Jaap met zijn vrouw
   
   
 
  Uit de tijd dat roken nog gewoon was .... Het Sigarenbandje
   
   
 
In de Feestzaal kan van alles georganiseerd worden. Bruiloften en partijen, bijeenkomsten en het jaarlijks terugkerende sinterklaasintocht met het wel bekende Pietendisco.
 
 
  Streekmiddag over de bol en de dijk is zo'n bijeenkomst.
   
  Een volle zaal in de Halve maan in Bovenkarspel tijdens de najaarsstreekmiddag op zaterdag 1 november 2008. Na het welkomstwoord van voorzitter Ina Broekhuizen reikte Mieke Peetoom-Slooves, voorzitter van de stichting Landelijk Schoon, een schouderklopje uit aan Dick de Waal. De Waal is zeer betrokken bij de Zuiderdijk. Hij onderzoekt de historie van die dijk en legt die vast, maar hij maakt zich houdt ook de vinger aan de pols bij de huidige dijkversterking. Dirk Ligthart, geboren en getogen in Bovenkarspel, vertelde op een boeiende en onderhoudende manier over de geschiedenis van zijn dorp. Daarna ging Maarten Timmer in op de historie van de bloembol. Vervolgens vertelden Eric Lamers en Alex Buis over de huidige werkwijze van het CNB en de moderne broeierij.
Na de pauze trad de schrijversgroep Hoogkarspel op. Bregt Buishand, Cor Meurs, Dilly Koetsier, Nel Vlaar en Fien Keesman brachten mooie verhalen en rijmen ten gehore. Een groot deel daarvan had de Omringdijk tot onderwerp. Anja Zander zorgde voor de pianobegeleiding. Een succesvol optreden!
   
 

Dirk Ligthart houdt een boeiend verhaal over de geschiedenis van Bovenkarspel

 

     Een beeld van de volle zaal in De Halve Maan.

 

   
   
  Ook de kermis van vroeger een gezellig familie gebeuren in De Halve Maan. Het eerste deuntje was een begrip. Op tijd er zijn, 's middags een pauze om de kermisvierders de gelegenheid te geven met een hele ploeg bij iemand thuis van de soep te genieten. Om daarna weer de danszaal op te zoeken waar de populaire band en tevens ons huisorkest Rita's Golden Five de sterren van de hemel speelde. Wie wilde blijven doorzakken kon in het cafe nog genieten van het duo Klaas Papa en de Swinging Sisters.

   
  Na al dit kermisgebeuren was het met al het personeel gezellig aanzitten met een biefstukje of een halve kip en dan kwamen de mooie verhalen los. Nadat er een aantal kermisjaren voorbij waren gegaan waarin we de mensen niet meer in het cafe konden herbergen is er voor gekozen om te verhuizen naar de CNB hallen waar de topbands Razor Blade en Blue Star de mensen een mooie avond wisten te bezorgen.
   
  Inmiddels is dit alleen nog een herinnering aan "de goeie ouwe tijd" en is er in de loop der jaren veel veranderd in De Halve Maan. Ondertussen is de tijd dan ook aangebroken dat de derde generatie het bedrijf overneemt. Jack en Klaas zullen dit samen oppakken. Bedrijfsmatig ondersteund door vader Jaap en zoon Frank en dagelijks ondersteund door dochter Yvonne.

Een droom van vader en moeder dat alle kinderen in het bedrijf zitten. En om dit nog mooier te maken komt nu ook de 4e generatie eraan. Met behulp van deze 4e generatie Oudjes gaat er een frisse wind door ons bedrijf en dit zien we terug in alles. Met een ander concept, fris uiterlijk en nieuwe kaart gaan we een nieuw hoofdstuk in met De Halve Maan. We willen deze gelegenheid dan ook aangrijpen om onze nieuwe eetgelegenheid; Eten en drinken 'Bij Jaap' te introduceren. De vernieuwde drink en eetgelegenheid op de hoek van de Broekerhavenweg.

Dit is het eerste idee waar de nieuwe generatie mee komt en er zullen er nog vele volgen. Deze kunt u natuurlijk volgen op onze facebook pagina en onze website.

   
   

 

 
   

 
 
 
 

       

Alle rechten voorbehouden 2017 Hotel-Restaurant De Halve Maan      Webdesign:  Karigro     Disclaimer  I   Privacy