Bel  +31 228 511 262 (lokaal tarief)
  

 

   Personeel Gevraagd
 
 
 
 
 
Sportvissen

'De Halve Maan' ligt midden in de visrijke polder 'Het Grootslag'. Een polder die van oudsher bekend is om zijn vele mogelijkheden voor de sportvissers. Niet minder dan 400 km kleine en grote kanalen en poldersloten doorsnijden dit agrarisch gebied. Ook zijn er nog vele kleine meertjes en niet te vergeten de sierwateren in de dorpen.
In alle genoemde wateren treffen we een goede visstand aan. Niks geen vervuiling, niks geen leeggeviste kanalen, niks geen te grote visdruk. Hier kan de sportvisser in alle rust en ruimte een stek zoeken en de aanbeet laat meestal nooit lang op zich wachten.
In de zomermaanden wordt er vooral op aal, brasem en karper gevist. Maar als op 1 augustus het snoekseizoen open gaat, zijn het vooral de snoek en snoekbaarsvissers die naar dit mooie gebied komen. Veel goed viswater betekent echter niet dat men ook aan de lopende band roofvis vangt. Bepaalde poldersloten zijn goed voor karper, andere zitten vol met brasem. Weer andere zijn specifieke snoeksloten en ook de snoekbaars heeft een voorkeur voor een bepaald soort kanaal. Dus ondanks het feit dat alle kanalen en sloten er hetzelfde uitzien, zijn er wel degelijk verschillen wat betreft de visstand. Dit is een nogal praktisch probleem voor vissers op snoek en snoekbaars die hier voor de allereerste keer komen.

Snoek ........... ( Info ) Snoekbaars ........... ( Info ) Baars ........... ( Info ) Karper ........... ( Info ) Brasem ........... ( Info )
 
 

 

In de polder Het Grootslag mag op Snoek en Snoekbaars gevist worden in de periode september t/m februari.

Er komen dan ook vissers uit Italie, Belgie Engeland en Duitsland, omdat hier veel gevangen wordt en de snoeken groter zijn dan in eigen land.

De gevangen snoek moet echter wel terug gezet worden. Dit zal voor de sportvisser geen probleem zijn, daar wij altijd zeggen "Dan kan je hem nog eens vangen".

De service die 'De Halve Maan' de sportvissers te bieden heeft is optimaal en omvat o.a.: volledige visvergunning voor het gehele gebied, voor zowel snoek als snoekbaars, mogelijkheid tot invriezen van gevangen snoekbaars, mogelijkheid tot het kopen van het juiste kunstaas, drogen van natte viskleren, gedetailleerde viswaterkaart van de polder, goed verzorgd lunchpakket en een thermoskan koffie om mee te nemen.
 
Voor alle vissers is er een geheel verzorgd Hengelsportarrangement bestaande uit:
Verzorgen van visvergunningen
Begeleiding
Viswaterkaart
Lunchpakket
 
 De Concurent
 
Heeft u aanvulling op uw materiaal of een hengel nodig ? ... Op het Boerhavenplein in Bovenkarspel zit een zeer uitgebreide Hengelsportspeciaalzaak.
 
Het record snoekvissen staat op .... jawel .... 115 cm. Aan u de uitdaging deze te overtreffen. De grootste snoek is al op u aan het wachten, alleen even zoeken waar deze zwemt. Tip: Vist u bij een duiker en vangt u niets. Ga naar de andere kant van de duiker. U Vist nu waarschijnlijk bij de staart, de kop is aan de andere zijde !!!
 


Per visser mogen er per dag 2 snoekbaarzen boven de 42 cm meegenomen worden. Er geldt een absoluut meeneemverbod voor snoek, deze moeten na het vangen onmiddellijk in hetzelfde water teruggezet worden. Het roofvissen begint op 1 augustus en duurt tot 28 februari daaropvolgend. Vanaf december bestaat er de kans dat er door vorst niet gevist kan worden. Er mag gevist worden met 2 hengels waarvan maar een hengel voorzien mag zijn van een dode aasvis.


Voor alle vistechnische informatie kan men terecht via E-Mail bij:
HSV De Vrolijke Visser.   hsv.stedebroec@vrolijkevisser.nl . Voor boekingen, afspraken over speciale arrangementen en informatie voor de niet vissende partners kunt u terecht bij Hotel Restaurant 'De Halve Maan'.

 

De Gasten/Relaties en hun vangsten

 
 

Paolo Malavolti uit Italie

Paolo Malavolti uit Italie

   

Onze klant uit Belgie met een mooie snoekbaars

   

En zijn kleinzoon uit Belgie met een hele mooie snoek

   

Ton Groot uit Holland

Ton Groot uit Holland

 

Jan Eggers uit Holland

Jan Eggers uit Holland

 

Ton Groot uit Holland

 

Jan Eggers en Pieter Storms uit Holland

 

N.N.

 

N.N.

 

N.N.

 

 

 
   

 
 
 
 

       

Alle rechten voorbehouden 2017 Hotel-Restaurant De Halve Maan      Webdesign:  Karigro     Disclaimer  I   Privacy